Powered By Blogger

lauantai 23. marraskuuta 2013

Ruokapöydän tuunaus

Olin pidemmän aikaa puhunut siitä, että haluan ovaalin muotoisen ruokapöydän neljällä tuolilla.
Ei mennyt aikaakaan, kun löysimme sellaisen käytettynä. Parasta tässä oli se, että pöydässä oli uskomattoman kauniit jalat!
Pöytä oli todella tumman ruskea ja aika pahasti naarmuilla ja lommoilla mutta se ei ollenkaan haitannut, sillä tarkoituksena olikin entisöidä se.
Muutama ilta aherrettiin pöydän kimpussa hionnan ja maalauksen merkeissä ja pöydästä tulikin juuri sellainen kuin halusin! Ainut ongelma olikin enää puuttuvat tuolit, mutta tämän ongelman hoiti ihana mieheni, joka kävi ostamassa kauan haaveilemani, unelmieni ruokapöydän tuolit!! Ja siinä se oli, täydellinen ruokailuryhmä.

Kuva on netistä otettu! Omasta pöydästämme unohdimme ottaa "ennen" kuvan.
Pöytä on muuten sama, mutta väri oli paljon paljon tummempi.
Ruokailuryhmämme nyt.




3 kommenttia:

  1. Tulipa hieno! Mitä maalia käytit?

    VastaaPoista
  2. Hei, meillä on samanlainen pöytä ja olen pitkään halunnut tehdä siitä valkoisen, miten hioitte sen tai käsittelitte? Mitä maalia käytitte? Ruiskullako maalasitte vai miten? Tosi ihana, minustakin se on ihanan mallinen ja haluaisin sen säilyttää, mutta haluaisin siitä valkoisen.

    VastaaPoista
  3. Kiitos!
    Hioin pöydän ensin huolella, moneen kertaan jotta sain kannessa olevat urat pois.
    Sen jälkeen maalasin Barokki huonekalupohjamaalilla kahteen kertaan, että sain kunnolla tumman pinnan peittoon. Tämän jälkeen maalasin pöydän vielä Barokki huonekalumaalilla kolmeen kertaan, että sain pinnasta täysin tasaisen ilman ilmakuplia.
    Maalissa oli se huono puoli, kun maali oli vesiohenteinenn niin se kuivui todella nopeaa, joten maalatessa täytyi olla varovainen ettei vain maalaa puoliksi kuivunutta kohtaa uudelleen, sillä muuten maali kasautui rumaksi kasaksi.
    Aika kauan pöytää sai työstää, mutta oli kyllä sen arvoinenkin!
    Maalin sävy ei ole täysin valkoinen, enemmänkin luonnonvalkoiseen taittava :)

    VastaaPoista