Powered By Blogger

maanantai 10. helmikuuta 2014

Tiiliseinät esiin!



Yläkerran vanha puuhella on itsessään ihanan vanhanaikainen ja kaunis, mutta takana oleva hirveä osittain kaakeloitu muuri pilasi koko kokonaisuuden.
Tiedossa oli, että alta paljastuisi kaunis tiiliseinä, joten ei auttanut kuin tarttua työkaluihin ja aloittaa urakka. 
Kovan työn jälkeen sain tiiliseinän kaivettua esiin. Punatiilen väri ei kuitenkaan huoneen väreihin sopinut, joten maalasin tiilet samalla maalilla kuin seinätkin. Nyt tiiliseinä ei erotu liikaa, mutta tulee kuitenkin kauniin kuvioinnin vuoksi esiin.
Maalasin tiilet epätasaisesti ja jätin osittain laastia hieman näkyviin että seinä erottuisi paremmin.
Nyt puuhella sekä tiiliseinä sopivat kauniisti yhteen ja ovat kokonaisuutena kiva vanhanaikainen lisä kotiimme.
Keittiöstämme tuli myös tiiliseinä vastaan (ihan vahingossa) keittiöremonttimme yhteydessä. Olimme ottamassa vanhoja kaakeleita irti, kun yhden kaakelin mukana lähti suuri pala laastia ja seinästä pilkotti hieman punatiiltä. Se oli kuin aarteen etsintää kun aloimme onnessaan ottamaan tiiliseinää esiin. Onnekas vahinko!
Tiiliseinä on nyt upea yksityiskohta keittiössämme.
<3


Jos ryhdytte vastaavanlaiseen projektiin, niin kannattaa selvittää onko talonne rakennettu niinä vuosina, kun seinälaastit vielä sisälsi asbestia, nimittäin silloin suojanaamari on ehdottomasti tärkeä muistaa!

6 kommenttia:

  1. Tosi hieno lopputulos sekä ylhäällä että keittiössä :)

    VastaaPoista
  2. Ai että miten ihanan näköstä! Rakastan tiiliseiniä, alkuperäiskunnossa ja valkoseks maalattuna :) Ja ainiin, löysin sun blogin silloin kun olit siinä Karon kuvausjutussa, lukasin sillon kännykällä läpi ja ajattelin että tuun myöhemmin koneella liittymään lukijaks mut se unohtu sit :) nyt tuli yhtäkkiä mieleen jostain ja löysin tänne takas! Mutta ihania juttuja oot tehnyt ja täydellinen koti teillä! <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos kiitos oikein kovasti! <3
    Ja oikein lämpimästi tervetuloa lukijaksi! :)

    VastaaPoista
  4. Voi että on kaunis tuo tiiliseinä! Mutta miten saitte sen niin puhtaaksi ettei rappausta jäänyt pintaan? Käsittelittekö jollain aineella lopuksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!
      Raaputimme seinää teräsharjalla niin kauan että saimme kaiken rappauksen irti,
      jolloin seinä ei tarvinnut enää mitään pinnoitetta.

      Poista